Letak Background blog (Blogskin)

Salam ramadhan uolls. mari mnjadi gedik semua :D
hang tau dak? homework aku = karangan + komsas + science pstu ditambah lgi dengan bonus haus skrg ni?
Ok sabar. lets straight to the titik.


  1. Cari kod ini body {
  2. Paste code ni di bawah code body { tadi :
background: url(URL BACKGROUND);
Contoh code aku :

body {
color: #2E2E2E;
background : url(http://1.bp.blogspot.com/-8JrBmKma854/TyJXMXdFxtI/AAAAAAAAAOs/HEkPOavYW-A/s1600/tumblr_lvnodhT4BF1r3srlmo2_250.jpg);
Yang url aku tu korg jgn ambil pulak. itu bukan aku punya, bloggers lain punya :)

  •     preview. kalau jadi, save.

p/s : code color tu, korg nak salin aku punya pun takpa. sbb, bila dah letak background, dia tak keluar apa-apa pun. tpi make sure sususan code tu betul. mula-mula body { , color , background url.

SELAMAT MENCUBA! :) 

No comments:

Post a Comment